De Koran

99 ٩٩

Deze Medinese soera verklaart dat alle daden op de Dag des Oordeels aan het licht zullen worden gebracht en zullen worden afgerekend, wat ook benadrukt wordt in de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Wanneer de aarde door haar beving wordt geschud. 2. En de aarde haar lasten naar buiten keert. 3. En de mens zegt: "Wat is er met haar aan de hand?" 4. Op die Dag zal zij haar berichten bekendmaken. 5. Omdat jouw Heer het haar bevolen heeft. 6. Op die Dag zullen de mensen in verschillende groepen tevoorschijn komen om hun daden te zien. 7. Wie iets goeds deed ter grootte van een mosterdzaadje, zal het dan zien. 8. En wie iets kwaads deed ter grootte van een mosterdzaadje, zal het dan zien.
إِذَا زُلْزِلَتِ ٱلْأَرْضُ زِلْزَالَهَا ﴿١﴾ وَأَخْرَجَتِ ٱلْأَرْضُ أَثْقَالَهَا ﴿٢﴾ وَقَالَ ٱلْإِنسَـٰنُ مَا لَهَا ﴿٣﴾ يَوْمَئِذٍۢ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا ﴿٤﴾ بِأَنَّ رَبَّكَ أَوْحَىٰ لَهَا ﴿٥﴾ يَوْمَئِذٍۢ يَصْدُرُ ٱلنَّاسُ أَشْتَاتًۭا لِّيُرَوْا۟ أَعْمَـٰلَهُمْ ﴿٦﴾ فَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍ خَيْرًۭا يَرَهُۥ ﴿٧﴾ وَمَن يَعْمَلْ مِثْقَالَ ذَرَّةٍۢ شَرًّۭا يَرَهُۥ ﴿٨﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!