Over ons

Wat is Bijbelhoek?

Bijbelhoek is een onafhankelijke, educatieve website om de christelijke Bijbel en de Koran toegankelijk te maken. Dit kan gebruikt worden voor het lezen, citeren en het bestuderen van de religieuze boeken.

Verbeteringen, nieuwe ideeën en het melden van fouten kunnen doorgegeven worden aan team (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Waarom die naam?

Het woord "bijbel" in "Bijbelhoek" refereert niet naar de christelijke Bijbel, maar naar het Griekse woord biblia, wat "boeken" betekent. De reden waarom de christelijke en de joodse Bijbel zo heten, is omdat het daaruit is afgeleid.

Net als de joodse Bijbel, is de christelijke Bijbel namelijk niet één boek, maar een verzameling van boeken (Genesis, Exodus, Mattheüs, Markus, Lukas, etc.). Die christelijke boeken hebben hoofdstukken en die vervolgens verzen.

De Koran daarentegen kent maar één boek dat opgedeeld is in 114 soera's, wat vervolgens weer is opgedeeld in ayat. En vanuit de Griekse definitie, is dit dus een bijbelwebsite (kleine letter b): het bevat boeken.

Missie & visie

Wij staan voor unitaire monotheïsme: het liefde hebben van, en het geloven in de God van Abraham. Daarnaast staan wij voor tolerantie, liefde en respect.

Ons doel is om religieuze informatie beschikbaar te stellen in de Nederlandse taal.

De Bijbel en de Koran naast elkaar