De Koran

100 ١٠٠

Deze Mekkaanse soera benadrukt het feit dat mensen op de Dag des Oordeels verantwoordelijk zullen worden gehouden voor hun ondankbaarheid jegens hun Heer. Het beeld van mensen die uit hun graven tevoorschijn komen (vers 9) wordt uitgebreid beschreven in de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Bij de snuivend voortrennenden. 2. Die vonken slaan. 3. Die in de ochtendschemering aanvallen. 4. Die daarbij stof opwerpen. 5. Die dan het midden van de gelederen (van de vijand) doorbreken. 6. Voorwaar, de mens is zijn Heer zeker ondankbaar. 7. En voorwaar, hij is daar zeker getuige van. 8. En voorwaar, hij heeft zeker een hevige liefde voor bezit. 9. Weet hij dan niet dat, wanneer naar buiten wordt gekeerd wat in de graven is. 10. En onthuld wordt wat in de harten is. 11. Dat hun Heer op die Dag zeker Alwetend over hen is?
وَٱلْعَـٰدِيَـٰتِ ضَبْحًۭا ﴿١﴾ فَٱلْمُورِيَـٰتِ قَدْحًۭا ﴿٢﴾ فَٱلْمُغِيرَٰتِ صُبْحًۭا ﴿٣﴾ فَأَثَرْنَ بِهِۦ نَقْعًۭا ﴿٤﴾ فَوَسَطْنَ بِهِۦ جَمْعًا ﴿٥﴾ إِنَّ ٱلْإِنسَـٰنَ لِرَبِّهِۦ لَكَنُودٌۭ ﴿٦﴾ وَإِنَّهُۥ عَلَىٰ ذَٰلِكَ لَشَهِيدٌۭ ﴿٧﴾ وَإِنَّهُۥ لِحُبِّ ٱلْخَيْرِ لَشَدِيدٌ ﴿٨﴾ أَفَلَا يَعْلَمُ إِذَا بُعْثِرَ مَا فِى ٱلْقُبُورِ ﴿٩﴾ وَحُصِّلَ مَا فِى ٱلصُّدُورِ ﴿١٠﴾ إِنَّ رَبَّهُم بِهِمْ يَوْمَئِذٍۢ لَّخَبِيرٌۢ ﴿١١﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!