De Koran

101 ١٠١

Deze Mekkaanse soera beschrijft de Wederopstanding en het wegen van daden in het Hiernamaals, gevolgd door de uiteindelijke bestemming naar het Paradijs of de Hel. De reden waarom veel mensen in het Vuur zullen belanden, wordt gegeven in de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. De Daverende (De Dag der Opstanding). 2. Wat is de Daverende? 3. En wat doet jou weten wat de Daverende is? 4. Op de Dag dat de mensen als verstrooide motten zijn. 5. En de bergen als vespreide wolvlokken. 6. Wat betreft degene van wie dan zijn weegschaal (met goede daden) zwaar weegt. 7. Hij zal een behaaglijk leven leiden. 8. En wat betreft degene van wie zijn weegschaal licht weegt. 9. Zijn verblijfplaats is dan Hāwiyah (de Hel). 10. En wat doet jou weten wat zij is? 11. Een verbrandende Hel.
ٱلْقَارِعَةُ ﴿١﴾ مَا ٱلْقَارِعَةُ ﴿٢﴾ وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا ٱلْقَارِعَةُ ﴿٣﴾ يَوْمَ يَكُونُ ٱلنَّاسُ كَٱلْفَرَاشِ ٱلْمَبْثُوثِ ﴿٤﴾ وَتَكُونُ ٱلْجِبَالُ كَٱلْعِهْنِ ٱلْمَنفُوشِ ﴿٥﴾ فَأَمَّا مَن ثَقُلَتْ مَوَٰزِينُهُۥ ﴿٦﴾ فَهُوَ فِى عِيشَةٍۢ رَّاضِيَةٍۢ ﴿٧﴾ وَأَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوَٰزِينُهُۥ ﴿٨﴾ فَأُمُّهُۥ هَاوِيَةٌۭ ﴿٩﴾ وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا هِيَهْ ﴿١٠﴾ نَارٌ حَامِيَةٌۢ ﴿١١﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!