De Koran

97 ٩٧

Daar waar de vorige soera de eerste openbaring herdenkt, viert deze Mekkaanse soera de glorieuze nacht waarop de Koran werd geopenbaard, die wordt beschouwd als de nacht van 27 ramaḍān, 610 n.Chr. De reden waarom de Profeet (ﷺ) met de Koran werd gezonden, wordt beschreven in de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Voorwaar, Wij hebben hem (de Koran) neergezonden in de Waardevolle Nacht (Lailatoel Qadr). 2. En wat doet jullie weten wat de Waardevolle Nacht is? 3. De Waardevolle Nacht is beter dan duizend maanden. 4. De engelen en de Geest (de engel Gabriël) daalden in haar neer met de toestemming van hun Heer, voor elke beschikking. 5. Vrede heerst (in deze nacht), tot aan de ochtendschemering.
إِنَّآ أَنزَلْنَـٰهُ فِى لَيْلَةِ ٱلْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا لَيْلَةُ ٱلْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَيْلَةُ ٱلْقَدْرِ خَيْرٌۭ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍۢ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ ٱلْمَلَـٰٓئِكَةُ وَٱلرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍۢ ﴿٤﴾ سَلَـٰمٌ هِىَ حَتَّىٰ مَطْلَعِ ٱلْفَجْرِ ﴿٥﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!