De Koran

86 ٨٦

In deze Mekkaanse soera wordt gezworen dat wat een persoon ook doet, wordt opgenomen door oplettende engelen en dat de Wederopstanding net zo makkelijk is voor Allāh als de eerste schepping. Er wordt nog een eed gezworen dat de Koran een beslissende boodschap is, en er wordt een waarschuwing gegeven aan degenen die tegen Allāh samenzweren.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Bij de hemel en de verlichtende ster. 2. En wat doet jou weten wat de verlichtende ster is? 3. De doordringende ster. 4. Voorwaar, er is geen ziel of er is een bewaker over aangesteld. 5. Laat de mens er daarom over denken waarvan hij geschapen is. 6. Geschapen is hij van een spurtend water. 7. Dat komt van tussen de lendenen en de ribben. 8. Voorwaar, Hij heeft zeker macht over zijn terugkeer. 9. Op de Dag dat de harten beproefd worden. 10. Dan heeft hij geen kracht en geen helper.
وَٱلسَّمَآءِ وَٱلطَّارِقِ ﴿١﴾ وَمَآ أَدْرَىٰكَ مَا ٱلطَّارِقُ ﴿٢﴾ ٱلنَّجْمُ ٱلثَّاقِبُ ﴿٣﴾ إِن كُلُّ نَفْسٍۢ لَّمَّا عَلَيْهَا حَافِظٌۭ ﴿٤﴾ فَلْيَنظُرِ ٱلْإِنسَـٰنُ مِمَّ خُلِقَ ﴿٥﴾ خُلِقَ مِن مَّآءٍۢ دَافِقٍۢ ﴿٦﴾ يَخْرُجُ مِنۢ بَيْنِ ٱلصُّلْبِ وَٱلتَّرَآئِبِ ﴿٧﴾ إِنَّهُۥ عَلَىٰ رَجْعِهِۦ لَقَادِرٌۭ ﴿٨﴾ يَوْمَ تُبْلَى ٱلسَّرَآئِرُ ﴿٩﴾ فَمَا لَهُۥ مِن قُوَّةٍۢ وَلَا نَاصِرٍۢ ﴿١٠﴾
11. Bij de hemel, regen bevattend. 12. En bij de aarde, planten bevattend. 13. Voorwaar, hij (de Koran) is zeker een beslissend Woord. 14. En hij bevat geen scherts. 15. Voorwaar, zij beramen een plan. 16. En Ik beraam een plan. 17. Geef daarom de ongelovigen uitstel, geef hun even uitstel.
وَٱلسَّمَآءِ ذَاتِ ٱلرَّجْعِ ﴿١١﴾ وَٱلْأَرْضِ ذَاتِ ٱلصَّدْعِ ﴿١٢﴾ إِنَّهُۥ لَقَوْلٌۭ فَصْلٌۭ ﴿١٣﴾ وَمَا هُوَ بِٱلْهَزْلِ ﴿١٤﴾ إِنَّهُمْ يَكِيدُونَ كَيْدًۭا ﴿١٥﴾ وَأَكِيدُ كَيْدًۭا ﴿١٦﴾ فَمَهِّلِ ٱلْكَـٰفِرِينَ أَمْهِلْهُمْ رُوَيْدًۢا ﴿١٧﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!