De Koran

110 ١١٠

Deze Medinese soera werd geopenbaard vlak voor het einde van het leven van de Profeet (ﷺ), waarin hij wordt geïnstrueerd dat als zijn missie is voltooid en zijn boodschap door velen wordt omarmd, hij klaar moet zijn om zijn Schepper te ontmoeten. Een afschrikwekkend voorbeeld van degenen die zijn boodschap afwezen, wordt gegeven in de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Als de hulp van Allāh en de overwinning zijn gekomen. 2. En jij (o Mohammed) de mensen in grote groepen tot de godsdienst van Allāh ziet toetreden. 3. Prijs dan de Glorie van jouw Heer en vraag Hem om vergeving. Voorwaar, Hij is Berouwaanvaardend.
إِذَا جَآءَ نَصْرُ ٱللَّهِ وَٱلْفَتْحُ ﴿١﴾ وَرَأَيْتَ ٱلنَّاسَ يَدْخُلُونَ فِى دِينِ ٱللَّهِ أَفْوَاجًۭا ﴿٢﴾ فَسَبِّحْ بِحَمْدِ رَبِّكَ وَٱسْتَغْفِرْهُ ۚ إِنَّهُۥ كَانَ تَوَّابًۢا ﴿٣﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!