De Koran

109 ١٠٩

Er wordt gemeld dat de heidenen aanboden om één jaar lang alleen Allāh te aanbidden, op voorwaarde dat de Profeet (ﷺ) gedurende een jaar hun meerdere goden aanbad. Dus deze Mekkaanse soera werd geopenbaard om hen te vertellen dat hij (ﷺ) zich alleen zal toewijden aan de aanbidding van Allāh tot zijn laatste adem, wat het hoogtepunt is van de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Zeg (o Mohammed): "O ongelovigen. 2. Ik aanbid niet wat jullie aanbidden. 3. En jullie zijn geen aanbidders van wat ik aanbid. 4. En ik zal nooit een aanbidder worden van wat jullie aanbidden. 5. En jullie zullen nooit aanbidders worden van wat ik aanbid. 6. Daarom, voor jullie jullie godsdienst en voor mij mijn godsdienst.
قُلْ يَـٰٓأَيُّهَا ٱلْكَـٰفِرُونَ ﴿١﴾ لَآ أَعْبُدُ مَا تَعْبُدُونَ ﴿٢﴾ وَلَآ أَنتُمْ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعْبُدُ ﴿٣﴾ وَلَآ أَنَا۠ عَابِدٌۭ مَّا عَبَدتُّمْ ﴿٤﴾ وَلَآ أَنتُمْ عَـٰبِدُونَ مَآ أَعْبُدُ ﴿٥﴾ لَكُمْ دِينُكُمْ وَلِىَ دِينِ ﴿٦﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!