De Koran

108 ١٠٨

Deze Mekkaanse soera werd geopenbaard om de Profeet (ﷺ) gerust te stellen. Omdat de zonen van de Profeet (ﷺ) op jonge leeftijd stierven, zei Al-ʿĀṣ ibn Wāʾil, een beruchte heidense Mekkaan, dat de profeet Mohammed (ﷺ) vergeten zou worden omdat hij geen zoon had om zijn naam te dragen. Vandaag de dag is 'Mohammed' de meest voorkomende naam ter wereld, terwijl de naam van Al-ʿĀṣ nauwelijks wordt genoemd. De Profeet (ﷺ) wordt opgedragen om alleen toegewijd te zijn aan Allāh, wat het onderliggende thema is van de volgende soera.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Waarlijk, Wij hebben jou de overvloed geschonken. 2. Verricht daarom de ṣalāh voor jouw Heer en slacht offerdieren. 3. Voorwaar, jouw hater, hij is het die afgesneden is.
إِنَّآ أَعْطَيْنَـٰكَ ٱلْكَوْثَرَ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَٱنْحَرْ ﴿٢﴾ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ ٱلْأَبْتَرُ ﴿٣﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!