De Koran

107 ١٠٧

Deze Mekkaanse soera, die haar naam ontleent aan vers 7, veroordeelt de ontkenners van het Hiernamaals vanwege hun gebrek aan toewijding aan Allāh en gebrek aan mededogen jegens de behoeftigen. In de volgende soera wordt de Profeet (ﷺ) opgedragen om alleen toegewijd te zijn aan Allāh en het vlees van zijn offerdieren te delen met degenen in nood.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Weet jij wie degene is die (de Dag van) het Oordeel loochent? 2. Dat is degene die de wees wegduwt. 3. En hij spoort niet aan tot het geven van voedsel aan de behoeftigen. 4. Wee dan de verrichters van de ṣalāh, 5. degenen die onachtzaam zijn met hun ṣalāh. 6. Degenen die er een vertoning van maken. 7. En die de levensbenodigdheden tegenhouden.
أَرَءَيْتَ ٱلَّذِى يُكَذِّبُ بِٱلدِّينِ ﴿١﴾ فَذَٰلِكَ ٱلَّذِى يَدُعُّ ٱلْيَتِيمَ ﴿٢﴾ وَلَا يَحُضُّ عَلَىٰ طَعَامِ ٱلْمِسْكِينِ ﴿٣﴾ فَوَيْلٌۭ لِّلْمُصَلِّينَ ﴿٤﴾ ٱلَّذِينَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ﴿٥﴾ ٱلَّذِينَ هُمْ يُرَآءُونَ ﴿٦﴾ وَيَمْنَعُونَ ٱلْمَاعُونَ ﴿٧﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!