De Koran

UPDATE (03/2023): De Koran-weergave is vernieuwd! Deel alsjeblieft je ervaringen met ons: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.
سُوْرَۃُ الشَّرْح

Net als de vorige soera herinnert deze soera de Profeet (ﷺ) aan meer zegeningen om hem te verzekeren van Allāhs voortdurende steun in de stad Mekka, die wordt genoemd in de volgende soera.

In de naam van Allah, de Meest Barmhartige, Meest Genadevolle
1. Hebben Wij niet jouw borst verruimd (o Mohammed)? 2. En Wij hebben jouw last van je weggenomen. 3. Die jouw rug belastte. 4. En Wij hebben jouw roem verhoogd. 5. Voorwaar, zo komt met de moeilijkheid de verlichting. 6. Voorwaar, met de moeilijkheid komt de verlichting. 7. Wanneer jij dan een taak volbracht hebt, streef dan (verder). 8. En richt jouw verlangen tot jouw Heer.
أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ ﴿١﴾ وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ ﴿٢﴾ ٱلَّذِىٓ أَنقَضَ ظَهْرَكَ ﴿٣﴾ وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ ﴿٤﴾ فَإِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًا ﴿٥﴾ إِنَّ مَعَ ٱلْعُسْرِ يُسْرًۭا ﴿٦﴾ فَإِذَا فَرَغْتَ فَٱنصَبْ ﴿٧﴾ وَإِلَىٰ رَبِّكَ فَٱرْغَب ﴿٨﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!