De Koran

114 ١١٤

Net als de vorige soera is deze Medinese soera een smeekbede tegen het kwaad van mensen en djinn. Deze laatste soera benadrukt het feit dat Allāh de Heer en Meester is van alles en dat Hij de enige is die om hulp moet worden gevraagd, wat volledig aansluit bij het centrale thema van de eerste soera van de Koran.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Zeg: "Ik zoek bescherming bij de Heer van de mensen. 2. De Koning van de mensen. 3. De God van de mensen. 4. Tegen het kwaad van de wegsluipende influisteraar. 5. Degene die in de harten van de mensen influistert. 6. Van de djinn en de mensen.
قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلنَّاسِ ﴿١﴾ مَلِكِ ٱلنَّاسِ ﴿٢﴾ إِلَـٰهِ ٱلنَّاسِ ﴿٣﴾ مِن شَرِّ ٱلْوَسْوَاسِ ٱلْخَنَّاسِ ﴿٤﴾ ٱلَّذِى يُوَسْوِسُ فِى صُدُورِ ٱلنَّاسِ ﴿٥﴾ مِنَ ٱلْجِنَّةِ وَٱلنَّاسِ ﴿٦﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!