De Koran

105 ١٠٥

Deze Mekkaanse soera vertelt het verhaal van Abraha Al-Ḥabasjie (letterlijk, de Ethiopiër), die in 570 n.Chr. een groot leger aan soldaten en olifanten leidde om de Kaäba te verwoesten, zodat bedevaarders in plaats daarvan de kathedraal konden bezoeken die hij in Jemen had gebouwd. Het leger werd echter vernietigd voordat het Mekka bereikte. Algemeen wordt aangenomen dat de Profeet (ﷺ) in hetzelfde jaar was geboren.

In de naam van Allāh, de Meest Barmhartige, de Meest Genadevolle.
1. Heb jij niet vernomen hoe jouw Heer met de mensen van de olifant heeft gehandeld? 2. Heeft Hij hun plan niet verijdeld? 3. En Hij heeft over hen zwermen vogels gezonden. 4. Die stenen van klei op hen wierpen. 5. Zo maakte Hij hen als (door wormen) aangevreten bladeren.
أَلَمْ تَرَ كَيْفَ فَعَلَ رَبُّكَ بِأَصْحَـٰبِ ٱلْفِيلِ ﴿١﴾ أَلَمْ يَجْعَلْ كَيْدَهُمْ فِى تَضْلِيلٍۢ ﴿٢﴾ وَأَرْسَلَ عَلَيْهِمْ طَيْرًا أَبَابِيلَ ﴿٣﴾ تَرْمِيهِم بِحِجَارَةٍۢ مِّن سِجِّيلٍۢ ﴿٤﴾ فَجَعَلَهُمْ كَعَصْفٍۢ مَّأْكُولٍۭ ﴿٥﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!