De Koran

1 ١

Deze Mekkaanse soera, die in totaal zeventien keer wordt gereciteerd tijdens de vijf dagelijkse gebeden, dient als hoeksteen van de Koran, en het is gebruikelijk om aan het eind “ʾĀmīen” of “Amen” te zeggen. Het vat de relatie samen tussen de Schepper en Zijn schepping, Allāhs onbetwiste autoriteit in deze wereld en het Hiernamaals, en de constante afhankelijkheid van de mensheid van Hem voor leiding en hulp. Het beschrijft Allāh als de Heer van alle werelden, m.a.w. alles van flora en fauna tot mensen en zelfs engelen. Het onderliggende thema is om te erkennen dat Hij de enige God is die aanbidding waard is—een eenvoudige waarheid die de ongelovigen niet begrijpen. Alle fundamentele principes die in deze soera zijn samengevat, worden uitgewerkt in de rest van de Koran. Gebaseerd op de instructie in 16:98, is het aanbevolen om het volgende te zeggen alvorens het lezen van de Koran: “Ik zoek mijn toevlucht bij Allāh tegen de vervloekte Satan.”

1. In de naam van Allāh, de Erbarmer, de Meest Barmhartige. 2. Alle lof zij Allāh, de Heer der werelden. 3. De Erbarmer, de Meest Barmhartige. 4. De Heerser op de Dag des Oordeels. 5. U alleen aanbidden wij en U alleen vragen wij om hulp. 6. Leid ons op het rechte pad. 7. Het pad van degenen aan wie U gunsten hebt geschonken, niet van degenen op wie de toorn rust en niet dat van de dwalenden.
بِسْمِ ٱللَّهِ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ﴿١﴾ ٱلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلْعَـٰلَمِينَ ﴿٢﴾ ٱلرَّحْمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ ﴿٣﴾ مَـٰلِكِ يَوْمِ ٱلدِّينِ ﴿٤﴾ إِيَّاكَ نَعْبُدُ وَإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ ﴿٥﴾ ٱهْدِنَا ٱلصِّرَٰطَ ٱلْمُسْتَقِيمَ ﴿٦﴾ صِرَٰطَ ٱلَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ غَيْرِ ٱلْمَغْضُوبِ عَلَيْهِمْ وَلَا ٱلضَّآلِّينَ ﴿٧﴾
NOTEER:

De Nederlandse vertaling van de Koran wordt slechts gezien als een beste poging om de correcte interpretatie van de betekenis over te brengen. Voor een oppervlakkig beeld is dit voldoende, maar voor een dieper begrip dient men de Koran zelf te raadplegen (d.w.z. het Arabisch).

LET OP: Vertaling bevat nog een aantal fouten! S.v.p. controleren en fouten mailen naar: info (apenstaartje) bijbelhoek.nl.

Abonneer op onze nieuwsbrief!